Burse - Fonduri mutuale

Tesla a încheiat joi cea mai bună zi bursieră din ultimii patru ani şi a închis pe creştere de peste 16%

Tesla a încheiat joi cea mai bună zi bursieră din...

Autor: Alex Ciutacu

03.08.2018, 12:52 822

Acţiunile companiei Tesla au închis joi pe Nasdaq cu o creştere de 16,19%, la un preţ de 349,5 dolari per acţiune şi o capitalizare de piaţă de circa 59 de miliarde de dolari, potrivit Google Stock.

Performanţa din această şedinţă se datorează în principal rezultatelor trimestriale favorabile anunţate de Elon Musk şi promisiunilor managementului de a livra o a doua jumătate a anului record, potrivit CNBC.

Aceasta a fost cea mai bună zi pentru acţiunile Tesla din decembrie 2013 până în prezent, când acţiunile companiei au crescut cu 16,53%, scriu americanii.

Producătorul de vehicule electrice a avut raportările financiare după închiderea şedinţei de tranzacţionare de miercuri, şi a depăşit estimările analiştilor pentru acest trimestru, deşi per total a raportat pierderi mai mari decât se aştepta piaţa.

Tesla a raportat pierderi de 3,06 dolari per acţiune, în loc de 2,88 dolari per acţiune, aşa cum estimau analiştii, în timp ce veniturile companiei au ajuns la 4 miliarde de dolari versus estimările anterioare de 3,92 miliarde dolari.

Pentru investitori contează faptul că Tesla a terminat al doilea trimestru cu 2,2 miliarde în cash, peste aşteptări şi faptul că producătorul a anunţat că va ajunge un ritm de producţie de 6.000 Model 3 pe săptămână până la sfârşitul lunii august.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO