Burse - Fonduri mutuale

Tesla prinde viteză: creştere de peste 20% în cea mai bună şedinţă bursieră din 2013 încoace, adică de când este listată şi în Europa, capitalizarea companiei urcând la 140 miliarde dolari

Tesla prinde viteză: creştere de peste 20% în cea mai...

Autor: Tibi Oprea

05.02.2020, 00:04 1062

Acţiunile Tesla (simbol bursier – TSLA) au urcat marţi cu peste 20% la Bursa de la Frankfurt în cea mai bună şedinţă bursieră din 2013 încoace, adică de când producătorul de maşini electrice este listat şi în Europa. În ultima săptămână, acţiunile TSLA înregistrează o creştere de 51,5%, ajungând la 826,7 dolari pe unitate.

Avansul acţiunilor Tesla de luni şi marţi a fost determinat de ridicarea preţului ţintă din partea unei agenţii de evaluare financiară, respectiv de la 556 la 808 dolari, printre cele mai mari majorări de preţ de pe Wall Street. Argus Research a motivat acest lucru cu faptul că Tesla este pregătit să profite de beneficiile dominanţei sale în industria vehiculelor electrice (EV). Anterior, la jumătatea lunii ianuarie, analistul Colin Rusch de la banca multinaţională Oppenheimer & Co. a ridicat ţinta de preţ a companiei americane de la 385 dolari la 612 dolari pe acţiune.

Pe de altă parte, gigantul condus de miliardarul Elon Musk a raportat săptămâna trecută rezultate financiare aferente anului 2019 peste aşteptările analiştilor. Compania a anunţat un profit net pentru al doilea trimestru consecutiv, respectiv un câştig net pe acţiune de 0,58 dolari, în timp ce veniturile au crescut cu 2,1%, la 7,38 miliarde dolari.

De la începutul anului 2019 încoace, acţiunile companiei se tranzacţionează în creştere cu 134% pe Nasdaq, piaţa americană a companiilor din tehnologie, iar la Frankfurt au un avans de 143% în aceeaşi perioadă. Cu o istorie de doar 17 ani, dintre care zece pe piaţa de capital, Tesla a devenit în ianuarie 2020 primul producător auto american care a depăşit capitalizarea de 100 de miliarde de dolari. Astfel, cu 140,6 miliarde dolari capitalizare, Tesla a ajuns la o valoare de piaţă mai mare decât valoarea combinată a Ford, Renault şi Daimler. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO