Burse - Fonduri mutuale

Tesla sfidează pieţele bursiere: vineri, acţiunile au urcat cu încă 7%, iar capitalizarea companiei a depăşit 800 mld. dolari.

Tesla sfidează pieţele bursiere: vineri, acţiunile au...

Autor: Mediafax

08.01.2021, 19:40 325

Acţiunile Tesla Inc au crescut cu 7,55% vineri, majorând capitalizarea de piaţă a producătorului de maşini electrice la peste 800 de miliarde de dolari pentru prima dată, anunţă Reuters.

Evoluţia acţiunilor Tesla l-a ajutat pe directorul executiv Elon Musk să-l depăşească pe Jeff Bezos, fondatorul Amazon şi să devină cel mai bogat om din lume.

După şedinţa de vineri, participaţia de 21% a lui Musk la producătorul auto contribuie cu peste 170 miliarde dolari la averea sa netă, peste capitalizarea de piaţă combinată a General Motors, Ford Motor Co şi Fiat Chrysler Automobiles, cei trei producători de automobile din Detroit.

În sesiunea anterioară, valoarea de piaţă a Tesla a depăşit 774 miliarde de dolari, devenind a cincea cea mai valoroasă companie listată pe Wall Street, chiar în spatele Alphabet Inc., care deţine Google şi înaintea Facebook.

Valoarea companiei este o anomalie, deoarece producţia companiei are o producţie este doar o mică parte din vânzările Toyota Motor, Volkswagen şi General Motors.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO