Burse - Fonduri mutuale

Textila Oltul se retrage de pe RASDAQ. Minoritarii primesc 11,5 lei pe acţiune

Textila Oltul se retrage de pe RASDAQ. Minoritarii...

Autor: Ioana Tudor

07.10.2014, 19:11 446

Acţionarii companiei Textila Oltul din Sfântu Gheorghe (simbol bursier TEXU), deţinută de compania belgiană Drapantex, au aprobat retragerea de la tranzacţionare a producătorului de textile.

Acţionarii minoritari care nu sunt de acord cu delistarea vor primi în contul unei acţiuni suma de 11,55 lei, aproape triplu comparativ cu preţul la care se tranzacţionau cel mai recent acţiunile companiei.

Drapantex controlează 84,3% din producătorul de textile. În acţionariat se află şi firma Rodexim Company, cu o participaţie de 13,4%, iar restul de 2,3% aparţine altor investitori de pe bursă. Participaţia de 15,7% controlată de minoritari este evaluată la 5 milioane de lei.

Rodexim Company este deţinută în mod egal de Doina Buturugă, preşedintele Textila Oltul, şi de cetăţeanul belgian Lesman Isy Nael.

Textila Oltul a fost înfiinţată în 1879 şi este unul dintre cei mai vechi producători de confecţii din România. Societatea a intrat la tranzacţionare pe piaţa RASDAQ în urma privatizărilor în masă de la începutul anilor nouăzeci, iar din 1999 este deţinută de belgienii de la Drapantex.

Pentru primul semestru, Textila Oltul a raportat afaceri de 21,6 mil. lei, în urcare cu 66% faţă de aceeaşi pe­rioadă a anului trecut, şi un profit net aproape triplu, de 2,3 mil. lei.

Acţiunile companiei nu s-au mai tranzacţionat din 10 aprilie 2009, când au închis la preţul de 4,05 lei pe unitate. La această cotaţie compania are o valoare de piaţă de aproape 5 mil. lei.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO