Burse - Fonduri mutuale

THR Marea Neagră publică datele licitaţiilor pentru vânzarea a şase hoteluri de pe litoral

THR Marea Neagră publică datele licitaţiilor pentru...

Autor: Roxana Rosu

11.01.2023, 16:16 759

Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), societate controlată de Transilvania Investments (TRANSI), a anunţat miercuri la BVB că licitaţiile pentru vânzarea a şase hoteluri deţinute pe litoral vor avea loc  în zilele de 25-27 ianuarie şi 30-31 ianuarie, iar caietele de sarcini pot fi achiziţionate de potenţialii cumpărători de la sediul companiei, din 12 ianuarie. 

Activele scoase la vânzare sunt Complexul Brad-Bran-Bega, Complex Venus, Hotel Minerva, Complex Diana, Hotel Jupiter, Grup Gospodăresc Eforie şi Ateliere din staţiunea Eforie Nord, Complex Măgura, Băi Reci Nămol şi Complex Capitol din Eforie Sud, Grup Gospodăresc Jupiter, Restaurant Pelican, din staţiunile Eforie Nord şi Eforie Sud  şi teren liber în suprafaţă de 21.366 mp din staţiunea Saturn. 

La începutul lunii ianuarie, compania a anunţat semnarea unor contracte de închiriere pentru Complexul turistic Bran-Brad-Bega din staţiunea Eforie Nord (chirie anuală 751.000 euroĂTVA), Complexul turistic Sirena  din staţiunea Saturn (chirie anuală 567.000 euro TVA) şi Complexul turistic Siret din staţiunea Saturn (chirie anuală 201.000 euro+TVA).

De asemenea, pentru hotelul Aida din staţiunea Saturn, contractul de închiriere se va semna în cursul lunii ianuarie 2023, chiria anuală fiind  de 460.000 euro plus TVA.

THR Marea Neagră are în administrare 12 hoteluri, 14 restaurante şi baruri, trei aqua park-uri şi o bază de tratament.  Multe dintre hotelurile administrate de companie pe litoral au nevoie de o renovare amplă pentru a putea aduce unităţile de cazare la standardele moderne, unele dintre ele aflându-se în condiţii precare. 

Acţiunile EFO sunt pe plus cu 18% în 2023, pe tranzacţii de 80.000 de lei. Compania are o capitalizare de aproape 140 de milioane de lei, potrivit BVB.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO