Burse - Fonduri mutuale

Top 10 cele mai performante fonduri mutuale în funcţie de randamentul din primul trimestru

Top 10 cele mai performante fonduri mutuale în funcţie...

Autor: Roxana Pricop

25.04.2015, 19:00 2322

Pariul pe aprecierea francului elveţian şi investiţiile pe bursa austriacă au fost strategiile care le-au adus cele mai mari câştiguri fondurilor mutuale în primul trimestru, de până la 34,6% în euro. Fondurile de acţiuni cu miză exclusiv locală au câştigat până la 1,6% în primele trei luni, randament apropiat de cel al fondurilor de obligaţiuni.

Fondul mutual Audas Piscator a obţinut un ran­dament de 34,6% în euro în primele trei luni din an, de peste 15 ori mai mare decât dobânda bancară adusă de un depozit. În acelaşi interval, indicele BET, principala re­fe­rinţă a bursei de la Bucureşti, a stag­nat. Fondul a pariat pe apre­cie­rea francului elveţian în raport cu mo­neda europeană şi a reuşit să bată toate celelalte fonduri deschise locale.

Audas Piscator, fond cu risc ridicat, este administrat de societatea Atlas Asset Management, condusă din funcţia de preşedinte de Dragoş Balaci, fost dealer-şef la ABN Amro (devenită ulterior RBS Bank). El are o experienţă de opt ani în tranzacţionarea valutelor. Randamentul obţinut de acest fond nu garantează câştigurile viitoare. Valuta elveţiană a câştigat peste 14% în raport cu euro în primele trei luni ale anului, iar în prezent s-a stabilizat la 0,96 franci pentru un euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO