Top 10 companii nelistate din portofoliul Fondului Proprietatea

14 dec 2014 Autor: Radu Bostan

Hidroelectrica şi Com­plexul Energetic Olte­nia, cei mai mari producători de energie din ţară, se pregătesc să intre în anul listării. Cele două companii, care împreună aprind jumătate din becurile din ţară, au însă perspective diametral opuse. Prima produce ieftin şi este profitabilă, cealaltă produce scump şi are pierderi pe o piaţă unde jocurile le fac cumpărătorii.

Bursa ar putea ca în 2015 să se mai îmbogăţească cu încă doi producători de energie deţinuţi de stat, chiar cei mai mari din sistem. Hidroelectrica ar urma să ajungă pe piaţa de capital cândva în prima jumătate a anului viitor, iar Complexul Energetic Oltenia (CEO) i s-ar putea alătura în al doilea semestru.

În aşteptarea prospectelor de ofertă, în care intermediarii vor propune preţurile la care se vor vinde acţiunile, investitorii pot calcula câţi bani să pună deoparte pentru probabil cele mai mari listări din 2015 pe baza unei evaluări independente. Singura disponibilă pu-blic este cea a Fondului Proprietatea (FP), acţionar minoritar în ambele companii.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
energie
, crestere
, companii
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide