Burse - Fonduri mutuale

Topul brokerilor de la bursă în octombrie: Swiss, Raiffeisen şi Wood au făcut jumătate din piaţă

Topul brokerilor de la bursă în octombrie: Swiss,...

Autor: Ioana Tudor

03.11.2014, 17:48 507

Firma de brokeraj Swiss Capital a intermediat în octombrie tranzacţii cu acţiuni în valoare de 304,5 milioane de lei (69 mil.euro), reprezentând circa 21% din totalul rulajelor cu acţiuni de pe bursă, şi s-a menţinut pe primul loc în clasamentul celor mai activi intermediari. Raportat la activitatea din primele zece luni, Swiss Capital a rămas pe prima poziţie, cu rulaje cumulate de aproape 5,2 miliarde de lei şi o cotă de piaţă de puţin peste 24%.

Wood & Company Financial Services şi Raiffeisen Bank au rămas, de asemenea, neclintite în clasament în ultimele trei luni, pe poziţiile a doua, respectiv a treia.

Cehii de la Wood au intermediat tranzacţii cu acţiuni de 183,3 milioane de lei în luna octombrie, iar rulajele intermediate în ultimele zece luni, de 2,5 miliarde de lei, îi clasează pe locul trei.

Raiffeisen Bank a intermediat transferuri în valoare de aproape 158 milioane de lei luna trecută. Graţie avansului luat în luna iunie prin intermedierea ofertei publice iniţiale a distribuitorului de electricitate Electrica (EL), banca se clasează pe poziţia a doua în intervalul ianuarie-octombrie, cu tranzacţii intermediate în valoare de 4,7 miliarde de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO