Burse - Fonduri mutuale

Topul brokerilor spune ca romanii au dus piata in jos in mai

31.05.2010, 23:43 38

Marile firme de brokeraj care lucreaza preponderent cuinvestitori locali, precum BT Securities, Carpatica Invest, IFBFinwest, Broker Cluj si Intercapital Invest, au realizat peste 30%din tranzactiile de pe Bursa in luna mai, cand indicele BET apierdut 14%, iar SIF-urile au scazut in medie cu 31%.

KBC Securities si-a pastrat insa primul loc in topultranzactiilor cu actiuni, cu un rulaj de aproape 155 mil. lei (37mil. euro), insa celelalte firme de brokeraj care lucreazapreponderent cu straini, precum Raiffeisen Capital &Investment, UniCredit CA IB Securities sau ING Bank, au scazut inclasament fata de luna precedenta. Asta desi la inceputul luniiunii brokeri puneau corectiile tot mai puternice pe seamaretragerii din piata a unor fonduri straine.

Valoarea totala a tranzactiilor de pe Bursa s-a ridicat lunatrecuta la circa 800 mil. lei (192 mil. euro), cu 46% peste nivelultranzactiilor din aprilie, iar pe RASDAQ tranzactiile au crescut cu15%, la 90 mil. lei. Equity Invest, firma de brokeraj care il areprintre actionari pe Adriean Videanu, ministrul economiei, aintermediat cele mai mari tranzactii de pe RASDAQ, de 42 mil. lei(peste 10 mil. euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO