Burse - Fonduri mutuale

Topul celor mai profitabile fonduri private: energia solară şi speculaţiile pe acţiuni le-au adus câştiguri de până la 30% într-un an

Topul celor mai profitabile fonduri private: energia...

Autor: Roxana Pricop

18.07.2014, 00:08 1013

Clasamentul celor mai profitabile fonduri închise de investiţii în ultimul an este condus de Certinvest Green cu un randament de aproape 30% obţinut din investiţia într-un parc solar, la scurtă distanţă îl urmează fondul DCP Investiţii, administrat de un fost dealer de bancă, cu un câştig de 26% marcat prin specularea oportunităţilor din piaţa de acţiuni. Performanţele au fost obţinute prin expunerea la un risc ridicat, pe care investitorii în aceste tipuri de fonduri şi-l asumă în speranţa obţinerii unui profit peste cel adus de restul investiţiilor (bursă, depozite bancare, fonduri mutuale).

Un număr de 2.900 de investitori şi-au plasat economiile în unul din cele 26 de fonduri închise de investiţii active pe piaţa locală. La finalul lunii iunie, activele nete totale aflate în administrarea acestor fonduri au atins pragul de 630 milioane de lei, în creştere cu 80 milioane de lei faţă de începutul anului şi cu 200 milioane de lei faţă de începutul anului 2013.

Fondurile închise de investiţii se adresează investitorilor calificaţi şi cu disponibilităţi financiare ridicate. Fondul Hermes este unul dintre cele mai exclusiviste fonduri închise, având în vedere că o unitate de fond costă peste 1430.000 de lei, echivalentul unei garsoniere amplasate într-o zonă bună a Capitalei.

Pentru prima investi­ţie este necesară achiziţia unei unităţi de fond, pentru ca ulterior să poată fi cumpărate şi fracţiuni de unităţi. Fondul Hermes are cinci investitori în prezent. Investiţiile detaliate ale fondurilor închise nu sunt publice. Spre deosebire de fondurile mutuale, unde publicul larg poate verifica în orice moment care sunt investiţiile acestora.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO