Burse - Fonduri mutuale

Toţi indicii bursieri au fost în scădere în S1 2016: cel mai mic declin, indicele BET Total Return, de 1,6%

Toţi indicii bursieri au fost în scădere în S1 2016:...

Autor: Liviu Popescu

07.07.2016, 00:03 305

BET, principalul indice al bursei de la Bucureşti, a pierdut 7,6% în primul semestru, în timp ce bursa de la Sofia a scăzut cu 1,1%. 

În iunie, BET a crescut cu 1,8%, fiind depăşit în regiune doar de SOFIX de la Sofia (+2,8%).

Indicele BET Total Return (BET-TR), care re­flectă evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni listate pre­cum şi dividendele distribuite acţionarilor, a închis pri­mul semestru la 7.852 de puncte, în scădere cu 1,6% faţă de ultima şedinţă din decembrie, ceea ce marchează cel mai mic declin dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Spre comparaţie, BET, principalul indice al bursei locale, a pierdut 7,6% şi a ajuns 6.473 puncte în şase luni, perioadă de timp marcată de pesimismul pri­vind economia Chinei, a doua cea mai mare la nivel mondial, preţurile minime la petrol din luna fe­brua­rie şi cel mai recent eveniment - rezultatul refe­ren­dumului din Marea Britanie. În primele şase luni, SOFIX, principalul indice al bursei de valori de la Sofia, a pierdut 1,1%.

„Bursa de Valori Bucureşti a avut în iunie o evo­luţie mult mai bună decât pieţele din regiune, tre­când rapid peste impactul pe care votul din Marea Britanie pentru ieşirea din UE l-a avut asupra pieţelor financiare europene“, potrivit bursei.

Indicele BET a crescut în luna iunie cu 1,8%, fiind depăşit în regiune doar de bursa din Bulgaria, care a înregistrat un avans de 2,8%.

Rulajul cu acţiuni în luna iunie a fost de 719 mil. lei (159 mil. euro), în creştere cu 8% faţă de nivelul din luna mai, când s-au tranzacţionat acţiuni de 664 mil. lei (147,6 mil. euro). În prima jumătate a anului, valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni a fost de 4.243,1 mil. lei, cu 5,6% mai mult faţă de aceeaşi perioadă din 2015.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO