Burse - Fonduri mutuale

Tradeville: În anii de început ai bursei investitorii făceau bani mult mai uşor

Mihaela Bîciu. Foto: Octav Ganea

Mihaela Bîciu. Foto: Octav Ganea

Autor: Roxana Pricop

10.04.2015, 00:07 1832

Firma de brokeraj Tradeville, controlată de Andrei Siminel, şeful fondului de investiţii NCH Advisors, a marcat 20 de ani de activitate, cifră care coincide cu vârsta Bursei de Valori Bucu­reşti.

În ultimele două decenii piaţa de capital a traversat două mari crize (cea din Rusia şi cea a creditelor subprime), iar investitorii au trecut de la banii câştigaţi uşor la strategii şi instrumente financiare tot mai sofisticate. De la tranzacţii de câteva zeci de mii de lei pe zi în 1995, bursa de la Bucureşti a ajuns astăzi la rulaje medii de 32 milioane de lei.

„În anii de început ai bursei investitorii făceau bani mult mai uşor decât acum, pentru că primii ani de funcţionare a bursei au coincis cu creşteri ale acţiunilor. Investitorii credeau că au descoperit un raţionament care le multiplica banii, însă indiferent de ce acţiuni aveai în portofoliu, erai pe plus pentru că întreaga piaţă creştea. Din 1998, situaţia s-a înrăutăţit pe pieţele financiare, iar investitorii şi-au dat seama că «raţionamentul» nu mai funcţiona“, a spus Mihaela Bîciu, directorul general al firmei de brokeraj Tradeville, prezentă ieri la deschiderea oficială a şedinţei de tranzacţionare. Ea conduce de 14 ani firma de brokeraj.

Tradeville este printre cei mai mari brokeri pe segmentul investitorilor de retaill, cu un portofoliu de 5.000 de clienţi care au încheiat cel puţin o tranzacţie în ultimul an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO