Burse - Fonduri mutuale

Tradeville recomandă „buy“ pe acţiunile Turbomecanica. „Compania s-ar putea întoarce la vremurile de glorie de dinainte de criză“

Tradeville recomandă „buy“ pe acţiunile...

Autor: Liviu Popescu

01.08.2017, 00:04 1403
♦ Ieri după-masă acţiunile Turbomecanica depăşiseră pragul de 0,2 lei, cel mai ridicat preţ din 2008 încoace. De la începutul anului au 105%, faţă de BET, care are plus 18%.
 
Tradeville, societate de brokeraj în top 10 anul acesta în funcţie de valoarea tranzacţiilor intermediate, recomandă buy pe acţiunile Turbome­canica (TBM), companie care are una dintre cele mai bune evoluţii de la bursă în ultimele şase luni, de plus 86%.
 
Analiştii Tradeville se aşteaptă ca preţul acţiunilor TBM să revină spre nivelurile de dinainte de criză şi totodată ca afacerile pe 2017 să depăşească 100 mil. lei. Spre comparaţie, compania a încheiat anul trecut cu afaceri de 83 mil. lei şi un profit net de 10,9 mil. lei.
 
Recomandarea societăţii de brokeraj se bazează pe contractele semnate de Turbomecanica, cum ar fi cel cu Ministerul Apărării pentru modernizarea elicopterelor, care i-ar putea aduce companiei 97-129 mil. lei pe an pentru următorii trei-patru ani, riscul fiind dat de forma cadru a contractului, care nu garantează valoarea efectivă a comenzilor.
 
„Cu o astfel de cifră de afaceri, în următorii ani Turbomecanica s-ar întoarce la «vremurile de glorie» de dinainte de criză. În 2006, avea o cifră de afaceri de 104 milioane lei şi un profit de 16,6 milioane lei“, notează Tradeville.
 
După acel an, cifra de afaceri a scăzut în mod constant, Turbomecanica fiind nevoită să îşi reducă gradual cheltuielile şi să văndă din active, adaugă analiştii. “Un incendiu a afectat stocuri ale companiei în valoare de 15 milioane lei în 2012, motiv pentru care opinia auditorului privind situaţiile financiare anuale din 2015 a fost cu rezerve. Totuşi, auditorul a eliminat rezervele cu privire la situaţiile financiare aferente anului trecut, după obţinerea de dovezi suficiente”, adaugă Tradeville în raport.
 
În primul semestru din 2017, Turbomecanica a avut afaceri de circa 41 mil. lei, iar Tradeville susţine că pentru întreg anul cifra de afaceri ar putea să depăşească 100 mil. lei.
 
„Profitul net s-a ridicat la 6,8 milioane lei în primul semestru, în creştere cu 65% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce înseamnă că putem să ne aşteptăm la rezultate similare celor din 2006.“
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO