Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica a obţinut pentru al treilea an consecutiv ratingul Ba1, cu perspectivă pozitivă, din partea agenţiei Moody's, ceea ce reflectă un profil de risc scăzut

Transelectrica a obţinut pentru al treilea an consecutiv...

Autor: Dorin Oancea

06.05.2020, 15:31 609

Compania Naţionalã de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA a obţinut, pentru al treilea an consecutiv, ratingul Ba1 (Corporate Family Rating)  cu perspectivã pozitivã, din partea agenţiei Moody's Investors Service, anunţă compania. 

Agenţia de rating Moody’s menţine pentru anul acesta ratingul CNTEE Transelectrica SA, cu o îmbunãtãţire a ratingului la nivel individual de la Ba2 la Ba1.

Ratingul rating Ba1 cu perspectivã pozitivã reflectã un profil de risc de afaceri scãzut al CNTEE Transelectrica SA, având în vedere importanţa strategicã a companiei de monopol natural, în contextul unei îmbunãtãţiri continue a cadrului de reglementare. În plus, ratingul Companiei, la nivel individual (Baseline Credit Assessments) a cunoscut o îmbunãtãţire, urcând de la Ba2 la Ba1. Ratingul individual reprezintã capacitatea intrinsecã a unei companii de a face faţã obligaţiilor financiare fãrã suportul guvernamental.

„Reconfirmarea ratingului cu perspectivã pozitivã este o validare a credibilitãţii Companiei în relaţia cu investitorii. Ne dorim sã menţinem şi sã consolidãm aceastã credibilitate prin seriozitate şi profesionalism şi prin consecvenţã în implementarea planurilor investiţionale”, a declarat Cãtãlin Niţu, Director General Executiv, Preşedinte al Directoratului CNTEE Transelectrica SA.

Obţinerea ratingului Ba1 cu perspectivã pozitivã consolideazã o poziţie favorabilã cu privire la capacitatea Companiei de a-şi onora obligaţiile financiare prezente şi viitoare, arãtând cã Transelectrica are un profil financiar solid, cu un nivel redus de îndatorare şi valori financiare puternice, stabile şi predictibile, în contextul unui parcurs caracterizat prin aplicarea continuã şi consecventã a principiilor-cheie ale cadrului de reglementare. De asemenea, se aşteaptã menţinerea profilului financiar puternic al Companiei prin implementarea planurilor de investiţii.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO