Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica a prelungit cu două luni mandatul lui Cătălin Niţu la conducerea companiei

Transelectrica a prelungit cu două luni mandatul lui...

Autor: Cristina Bellu

09.04.2020, 11:08 265

Transelectrica (TEL), compania naţională de transport a energiei electrice, a anunţat la bursă că a prelungit cu două luni mandatul provizoriu a lui Cătălin Niţu la conducerea companiei. Consiliul de Supraveghere a decis prelungirea mandatelor a trei membri şi înlocuirea unui membru al directoratului. Astfel Consiliul de Supraveghere a decis înlocuirea lui Adrian Moise cu Marius Viorel Stanciu.

“Întrucât mandatul actualilor membri ai directoratului încetează de drept în data de 20 aprilie 2020, Compania Naţională de Transport al Energiei Electrice ”Transelectrica” informează acţionarii şi investitorii că, în şedinţa din 8 aprilie, consiliul de supraveghere a prelungit mandatul lui Cătălin Niţu în funcţia de CEO, precum şi a trei membri, şi înlocuirea unui membru al directoratului, începând cu data de 21 aprilie, pentru o perioadă de două luni”, transmit reprezentanţii companiei.

Astfel Consiliul de Supraveghere a decis prelungirea mandatelor lui Ionuţ Bogdan Grecia, Andrea Mihaela Miu şi Corneliu Bogdan Marcu, şi înlocuirea lui Adrian Moise cu Marius Viorel Stanciu.

Durata mandatelor membrilor provizorii ai boardului nu va depăşi data finalizării procedurii de selecţie a membrilor Directoratului Companiei Naţionale de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”–SA în condiţiile O.U.G. nr. 109/2011, dacă procedura se va finaliza în interiorul acestui interval, specifică un anunţ al Transelectrica pe Bursă.

Transelectrica este controlată de statul român prin Ministerul Economiei şi Energiei în proporţie de 58,6%.

De la începutul anului, acţiunile TEL se tranzacţionează în scădere cu 14,9% pe fondul unui rulaj de 32milioane lei, emitentul ajungând la 1,2 mld. lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO