Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica împrumută 150 mil. lei de la BRD

Transelectrica împrumută 150 mil. lei de la BRD

Foto: Mediafax

Autor: Raluca Ghinea

06.11.2012, 00:03 645

Compania de transport al energiei electrice Transelectrica Bucureşti (TEL) a contractat la sfârşitul lunii octombrie un credit revolving de la BRD - Groupe Société Générale (BRD) cu un plafon maxim de 150 milioane de lei (33 milioane de euro) pe o perioadă de un an, a anunţat luni compania de stat.

Contractul încheiat este unul subsecvent acordului cadru pe care compania îl are cu banca din luna august.

"Împrumutul are ca scop plăţile pentru cogenerare de înaltă eficienţă către producătorii calificaţi şi neacoperite de încasările contribuţiei pentru cogenerare de înaltă eficienţă", se arată într-un raport al Transelectrica transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creditul revolving dă posibilitatea utilizatorului să tragă sume fixe până la un plafon maxim, iar după ce suma este rambursată creditul se reîntregeşte, putând fi utilizat din nou pe perioada agreată în contract. Îm­prumutul este garantat cu ipotecă mobiliară pe un cont bancar şi ipotecă pe creanţele din contracte comerciale. Transelectrica avea la finalul lunii iunie datorii de 1,64 miliarde de lei (364 milioane de euro).

Acţiunile Transelectrica s-au tranzacţionat luni în jurul nivelului de 11,68 lei, în uşoară creştere faţă de şedinţa precedentă. La acest preţ, capitalizarea companiei este de 858 milioane de lei (190 milioane de euro). De la începutul anului, acţiunile TEL au pierdut 33% din valoare pe fondul scăderii profitului companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO