Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica şi Electrica şi-au revenit primele după prăbuşirea din ianuarie

Transelectrica şi Electrica şi-au revenit primele după...

Autor: Roxana Pricop

04.03.2016, 00:07 1545

Transelectrica (TEL) şi Electrica (EL) sunt singurele acţiuni din indicele BET, principala referinţă a bursei de la Bucureşti, care au recuperat integral pierderile din ianuarie, graţie unui avans de 7% în ultima lună.

„Rezultatele financiare raportate de cele două companii pentru anul 2015 şi pentru ultimul trimestru al lui 2015 au surprins plăcut investitorii, motiv pentru care acţiunile au cunoscut un reviriment. În plus, sectorul utilităţilor din care fac parte cele două companii este preferat de investitori, ca adăpost de corecţiile din sectorul petrol şi gaze“, a spus Nicu Grigoraş, directorul de tranzacţionare al firmei de brokeraj Intercapital Invest. Cea mai mare creştere a fost raportată de acţiunile Romgaz, care s-au apreciat cu 12% în intervalul cuprins între 2 februarie şi 2 martie. Cum scăderea din ianuarie a fost amplă, titlurile Romgaz, cel mai mare producător de gaze de pe piaţa locală, afişează încă un minus de 1,1% faţă de începutul anului.

Indicele BET, ce include evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 3,7% în ultima lună, reuşind să recu­pe­reze astfel doar o treime din pierderile din prima lună a anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO