Burse - Fonduri mutuale

Transelectrica vrea să-şi actualizeze ratingul înaintea unei noi vânzări de bonduri

Transelectrica vrea să-şi actualizeze ratingul...

Autor: Radu Bostan

29.04.2015, 00:00 390

Transportatorul de energie Transelectrica (simbol bursier TEL) vrea să obţină un nou rating financiar din partea unei agenţii specializate, în contextul în care compania ia în calcul o nouă emisiune de obligaţiuni pentru a-şi finanţa planul de investiţii.

Transelectrica îşi propune astfel să cheltuiască 403.000 de lei, fără TVA, pentru serviciul de rating de credit, care se va desfăşura pe 12 luni, potrivit unui anunţ publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). În decembrie 2013, compania a atras 200 mil. lei printr-o emisiune de obligaţiuni, dar plafonul aprobat de acţionari este de 900 mil. lei, astfel că transportatorul mai are loc să se împrumute pe piaţa de capital pentru a-şi susţine cheltuielile.

Transelectrica le plăteşte investitorilor o dobândă de 6,1% pe an timp de cinci ani. Compania este evaluată de agenţia Moody's la nivelul „Ba2“, cu perspectivă stabilă, calificativul fiind cu două niveluri sub categoria recomandată investiţiilor, ceea ce înseamnă că unii investitori, precum fondurile de pensii, nu îi pot cumpăra bondurile. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO