Burse - Fonduri mutuale

Transfer de 10 mil.euro cu acţiunile SIF Oltenia

Tudor Ciurezu

Tudor Ciurezu

Autor: Roxana Pricop

30.09.2014, 00:04 680

Acţiunile SIF Oltenia (SIF5) au făcut obiectul unei tranzacţii de tip „deal“ în valoare de 44,49 milioane de lei (10 mil.euro) în şedinţa de ieri prin care a fost transferat un pachet de 22,7 milioane de acţiuni repre­zentând 3,9% din capitalul SIF-ului.

Tranzacţia s-a încheiat ieri la ora 16.18 la un preţ de 1,96 lei/acţiune, cu 10% peste preţul din piaţă.  Printre acţio­narii care deţin pachete sem­ni­ficative la SIF5 se numără SIF Moldova (SIF2) cu un pachet de 4,91% din capital şi SIF Banat-Crişana (SIF1) cu 1,99% din acţiuni, potrivit celor mai recente informaţii dispo­nibile. SIF Oltenia, condusă de Tudor Ciurezu, este singura care nu şi-a vândut acţiunile deţinute la BCR (6,3% din capitalul băncii), cea mai mare bancă din România, evaluate la circa 500 milioane de lei în activul SIF. Societatea este şi cea mai mare dintre SIF-uri, cu active de peste 1,6 miliarde de lei.

Până la închiderea ediţiei nu a fost raportat pe bursă nicio un cumpărător sau vânzător al acţiunilor SIF5. SIF Oltenia a raportat un profit de 60 milioane de lei în primele opt luni ale anului, mai mic cu 47% faţă de câştigul raportat în primele opt luni ale anului trecut.

Cu 30 de secunde înainte de tranzacţia cu acţiunile SIF Oltenia a avut loc o tranzacţie de tip „deal“ prin care au fost transferate 3 mi­lioane de acţiuni SIF Mol­dova, în valoare totală de 4,5 milioane de lei (circa 1 mil. euro). Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 1,5 lei/titlu, mai mare cu 3,52% decât preţul din piaţa principală. Nici în acest caz nu au fost raportări pe bursă. SIF Moldova a raportat un profit de 196 milioane de lei după primele opt luni din an, câştig record în condiţiile în care rezultatul bugetat pentru întreg anul este de 117 milioane de lei. Câştigul a fost alimentat în mare parte de vânzări de active din portofoliu, dar şi de investiţiile făcute pe bursă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO