Burse - Fonduri mutuale

Transgaz a pus 40 mil. lei la Eximbank pentru o dobândă de 1% pe an

Transgaz a pus 40 mil. lei la Eximbank pentru o dobândă de 1% pe an

Autor: Roxana Pricop

01.06.2015, 00:03 373
Transgaz (simbol bursier TGN), operatorul reţelei naţionale de transport al gazelor naturale, a plasat pe 26 mai suma de 40 milioane de lei într-un depozit deschis la Eximbank, pentru o lună. Dobânda anuală este 1,05%, echivalentul unui câştig lunar de 0,08%.

Transportatorul, controlat de statul român, este una dintre cele mai „lichide“ companii listate la bursa din Bu­cureşti. La 31 martie, numerarul şi echivalentul de numerar de care dispunea Transgaz era de 689 mil. lei, reprezentând peste 20% din capitalizarea bursieră a companiei.

Numele lui Gheorghe Haţegan, director general adjunct la Transgaz, a apărut recent pe lista de persoane cărora li s-ar fi interzis să intre în Rusia. Haţegan, în vârstă de 44 de ani, lucrează pentru Transgaz din anul 2001, când a început ca şef al biroului de management pentru restructurare şi privatizare. Anterior, el a lucrat ca economist la societatea Exprogaz (acum parte din Romgaz) şi la firma de turism Central SA din Mediaş. Alături de Haţegan, pe lista persoanelor cărora li s-ar fi interzis accesul în Rusia mai apar numele lui Iulian Chifu, fost consilier prezidenţial,  Eugen Tomac, lider al Partidului Mişcarea Populară, Adrian Cio­roianu, istoric, şi Liviu Chondon, comandor al Forţelor Navale Române. Sâmbătă, 30 mai, fostul consilier pre­zi­den­ţial Iulian Chifu a prezentat o listă cu 89 de persoane cărora li s-a interzis să intre în Rusia, pe care spune că a primit-o din partea unui prieten rus şi care conţine numele a cinci români.

Acţiunile TGN au închis şedinţa bursieră de vineri în stagnare, la o cotaţie de 276 lei/titlu. Compania are o capitalizare de 3,24 miliarde de lei. Statul român este cel mai mare acţionar cu 58,5% din capital.

AFACERI DE LA ZERO