Burse - Fonduri mutuale

Transgaz, amendată de Consiliul Concurenţei cu 34,2 mil. lei pentru modul de atribuire a unor contracte de achiziţie

Transgaz, amendată de Consiliul Concurenţei cu 34,2...

Autor: Tibi Oprea

10.12.2020, 00:00 333

Transgaz (simbol bursier TGN), companie care deţine monopolul transportului de gaze naturale în România, a anunţat miercuri seară la bursă că a fost sancţionată de către Consiliul Concurenţei cu amendă în cuantum de 34,2 mil. lei, respectiv 1,85% din cifra de afaceri a companiei pentru denaturarea procesului competitiv în cadrul a opt proceduri de achiziţie publică organizate în 2011.

„Constatarea încălcării de către Transgaz a dispoziţiilor art. 5 alin. (1) din Legea Concurenţei nr. 21/1996 şi a art. 101 din TFUE în calitate de facilitator al înţelegerii şi/sau unei practici concertate unice şi continue de împărţire a pieţei construcţiilor de conducte pentru transportul gazelor naturale şi lucrărilor conexe acestora din România, prin denaturarea procesului competitiv în cadrul a 8 proceduri de achiziţie publică organizate în anul 2011“, este decizia Consiliului Concurenţei.  

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO