Burse - Fonduri mutuale

Transgaz nu va repeta profitul record din 2014 pentru că ANRE îi „corectează“ veniturile

Transgaz nu va repeta profitul record din 2014 pentru că...

Autor: Radu Bostan

21.08.2015, 00:06 1277

Transportatorul de gaze naturale Transgaz (simbol bursier TGN) se aşteaptă să nu repete recordul de profit realizat în 2014, de 502 milioane de lei, deoarece veniturile îi vor fi ajustate de regle­men­tator în ideea de a pasa economiile de cheltuieli către consumatorii de gaze.

Transgaz a obţinut în 2014 un profit în creştere cu 52% faţă de anul anterior, după ce a transportat mai mult gaz, a beneficiat de o reaşezare mai favorabilă a structurii de costuri şi a redus cheltuielile cu mentenanţa şi con­sumul tehnologic, adică pierderile pe reţea. De realizările companiei trebuie însă să bene­ficieze consumatorii finali, cei care suportă în facturi tariful la transport, astfel că acesta va fi „corectat“ în sens negativ de Autoritatea Na­ţională de Reglementare în Energie (ANRE).

„Venitul reglementat este estimat a fi mai mic decât anul trecut, care a fost neaşteptat de eficace şi de profitabil, datorită economiilor realizate. Noi credem că ar trebui să fim stimulaţi să facem economii, de exemplu per­miţând ca o parte din economiile din con­sumul tehnologic să fie lăsate companiei“, a spus Petru Văduva, directorul general al Transgaz, pentru ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO