Burse - Fonduri mutuale

Transgaz obţine de la Raiffeisen Bank un împrumut în valoare de 300 de milioane de lei

Transgaz obţine de la Raiffeisen Bank un împrumut în...

Autor: Eduard Ivanovici

15.07.2022, 18:59 286

Transgaz, operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate în România, listat la Bursa de Valori Bucureşti sub simbolul TGN, a obţinut recent un împrumut de 300 de milioane de lei de la Raiffeisen Bank, conform unui raport publicat la BVB.

Creditul vizează „finanţarea necesarului de capital de lucru pentru activitatea de echilibrare la nivelul Transgaz”, iar durata contractului este pe doi ani.

Acţiunile TGN au urcat cu 0,87% la finele şedinţei de tranzacţionare de vineri, pe un rulaj de peste 600.000 de lei. Evoluţia din 2022 este de minus 1,5%, pe tranzacţii de 70 de milioane de lei. Prin contrast, indicele BET-NG al companiilor din energie s-a apreciat cu 1,56% în aceeaşi perioadă şi are cea mai bună dinamică din rândul indicilor de la BVB.

Controlat în proporţie de 58,5% de statul român prin Secretariatul General al Guvernului, transportatorul naţional de gaze naturale are o capitalizare de 2,7 miliarde de lei, arată datele BVB.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO