Burse - Fonduri mutuale

Transgaz susţine că proiectul BRUA nu este afectat de decizia Ungariei de a opri pe teritoriul său conducta care are destinaţia Austria

Transgaz susţine că proiectul BRUA nu este afectat de...

Autor: Dan Grigore Ivan, Liviu Popescu

25.07.2017, 00:05 679

Transgaz Mediaş (TGN), companie care asigură transportul a 90% din gazele naturale consumate în România, susţine că proiectele şi obiectivele companiei asumate privind dezvoltarea pe teritoriul României a infrastructurii proiectului Bulgaria - România - Ungaria - Austria (BRUA) nu sunt afectate de decizia ungurilor de a opri pe teritoriul lor conducta care trebuia să ajungă în Austria.

„Am fost informaţi asupra faptului că FGSZ nu poate derula procedura planificată din cauza lipsei aprobării necesare din partea consiliului de supraveghere al companiei, motivată de probleme de eficienţă economică. Partea ungară a propus în schimb derularea procesului de sezon deschis angajant doar pentru punctul de interconectare RO-HU, urmând ca volumul de gaze de 4,4 mld.mc/an, care ar proveni dinspre România să fie distribuit din Ungaria înspre Slovacia, Ucraina, Croaţia sau Serbia. În paralel, FGSZ ar urma să continue discuţiiile cu operatorul de transport gaze din Austria (Gas Connect) pentru a identifica în continuare posibilităţi de transport fizic dinspre Ungaria înspre Austria“, a publicat Transgaz ieri pe bursă.

Valoarea de piaţă a Transgaz a scăzut ieri cu 94 milioane lei după ce FGSZ (omologul Transgaz de pe piaţa maghiară) a anunţat vineri că gazoductul BRUA se va opri în Ungaria. Gândit iniţial ca un proiect finanţat de Comisia Europeană care să unească Bul­garia, România, Ungaria, Austria (BRUA) şi să reducă dependenţa de gazele ruseşti, poziţia Ungariei a părut surprinzătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO