Burse - Fonduri mutuale

Transgaz vrea să se asocieze cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări în scopul atragerii de finanţări de până la 626 mil. euro pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură transport amestec de gaze naturale şi hidrogen

Transgaz vrea să se asocieze cu Fondul de Investiţii al...

Autor: Tibi Oprea

25.01.2022, 15:37 332

Acţionarii Transgaz (simbol bursier TGN), operatorul tehnic care vehiculează 90% din gazele naturale consumate în România, au aprobat marţi, 25 februarie încheierea unui contract de consultanţă juridică în vederea analizării şi negocierii condiţiilor legale, financiare şi comerciale pentru asocierea cu Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări în scopul atragerii de finanţări în valoare cumulată de până la 626 mil. euro pentru dezvoltarea unor proiecte de infrastructură transport amestec de gaze naturale şi hidrogen.

Valoarea estimată a contractului de consultanţă juridică este de 150.000 Euro.

Pe de altă parte, acţionarii companiei de stat au aprobat aderarea Transgaz la grupul European Hydrogen Backbone (EHB).

Transgaz are 2,7 mld. lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 58,5% de statul român, prin Secretariatul General al Guvernului.

Acţiunile TGN înregistrează o scădere de 26,8% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii în valoare de 166,7 mil. lei, arată datele BVB.

Transgaz a încheiat primele nouă luni din 2021 cu un profit net de 112 milioane lei, în scădere cu 45%, şi venituri din activitatea de exploatare în valoare de 954 milioane lei, cu 5% mai mici decât în perioada similară din 2020, arată datele din raportul trimestrial publicat la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO