Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Broker de Asigurare l-a numit pe Login Gabriel, care are 46,3% din companie, în funcţia de director general. Dan Niculae (30,7%) rămâne Preşedinte, iar în board intră şi Erik Barna, CEO-ul Life is Hard

Transilvania Broker de Asigurare l-a numit pe Login...

Autor: Tibi Oprea

14.05.2021, 15:48 1048

Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), al patrulea cel mai mare broker de asiguări de pe piaţa locală şi singurul listat BVB, a anunţat la bursă că a suplimentat numărul membrilor Consiliului de Administraţie de la trei la cinci, în scopul alinierii la principiile de guvernanţă corporativă, iar ca efect al acestor modificări au fost separate poziţii de Preşedinte şi cea de Director, ocupate până la 1 mai prin cumul de Dan Niculae.

„Astfel, începând cu data de 01.05.2021, funcţia de Director general şi reprezentant legal al companiei este ocupată de către dl. Login Gabriel, membru nou în Consiliul de Administraţie şi acţionar semnificativ, funcţia de Preşedinte a Consiliului de Administraţie fiind exercitată în continuare de către dl. Niculae Dan”, se arată într-un raport publicat vineri la BVB.

Login Gabriel a primit pe 29 iulie ok-ul acţionarilor pentru funcţia de administrator, alături de Erik Barna, director general al dezvoltatorului român de software Life is Hard (simbol bursier LIH).

Transilvania Broker de Asigurare a încheiat primul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 2 mil. lei, în creştere cu 11,4% faţă de T1/2020, la afaceri de 22 mil. lei, plus 12,3% pe fondul majorării volumului de prime intermediate, potrivit datelor din raportul anual publicat la bursă.

Asigurătorul are 77 mil. lei valoare bursieră şi este deţinut în proporţie de 46,3% de Login Gabriel, în timp ce Niculae Dan are 30,7% din capitalul social. De la începutul anului, acţiunile TBK înregistrează o creştere de 43,5%, pe fondul unor tranzacţii de 3,7 mil. lei, în timp ce în ultimul an figurează cu o creştere de 95%, respectiv aproape o dublare, arată datele agregate de ZF de la BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO