Burse - Fonduri mutuale

​Transilvania Construcţii are liber la delistarea acţiunilor: acţionarii care îşi vor exercita dreptul de retragere vor primi 155 de lei pe acţiune, preţ cu 35% mai mare faţă de cel din piaţă

​Transilvania Construcţii are liber la delistarea...

Autor: Tibi Oprea

22.06.2020, 18:34 454

Acţionarii Transilvania Construcţii (COTR), companie de dezvoltări şi investiţii imobiliare din Cluj-Napoca, au aprobat luni, 22 iunie 2020, retragerea acţiunilor societăţii de la tranzacţionare în cadrul Bursei de la Bucureşti şi transformarea acesteia într-o societate de tip închis, potrivit unui anunţ la Bursă.

Astfel, preţul stabilit de evaluatorul Veridio pentru acţionarii care îşi vor exercita dreptul de retragere este de 155 de lei pe acţiune, respectiv cu 34,8% mai mare faţă de preţul de piaţă al acţiunilor, potrivit calculelor realizate de ZF.

Societatea va achita preţul acţiunilor către acţionarii care şi-au exercitat dreptul de retragere în termen de 15 zile lucrătoare de la primirea solicitării. Data de înregistrare a fost stabilită pentru 23 septembrie 2020, în timp ce 22 septembrie este data ex date.

Compania este controlată în proporţie de 59,15% de omul de afaceri Andrei-Iancu Timofte, director general al societăţii, în timp ce fiul acestuia Mircea Timofte, preşedintele consiliului de administraţie, deţine 35,6% din capitalul social, ceea ce înseamnă că împreună au 94,8% din compania cu 92 de milioane de lei capitalizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO