Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Construcţii face o majorare de capital de 34 mil. lei prin acţiuni noi şi conversie de datorii

Transilvania Construcţii face o majorare de capital de...

Autor: Ioana Tudor

16.01.2015, 00:05 407
Compania Transilvania Construcţii (sim­bol bursier COTR), una dintre cele mai im­por­tante firme de profil din Ardeal, îşi va ma­jora capitalul social cu 34,3 milioane de lei, până la la 70,7 mil. lei, prin emi­te­rea de acţiuni noi şi prin conversia în acţiuni a unei datorii de 9,1 milioane de lei pe care firma o are către unul dintre acţionarii săi.
 
Decizia a fost aprobată în AGA ieri, iar procedura majorării presupune emiterea unui număr de circa 1,04 milioane de acţiuni noi cu o valoare nominală de 33 lei pe acţiune, potrivit unui raport al companiei publicat pe site-ul bursei de la Bucureşti. Acţiunile COTR erau în creştere cu 4,5% ieri după-amiază şi se tranzacţionau la preţul de 45,9 lei/unitate, iar la această cotaţie Transilvania Construcţii are o capitalizare bursieră de 50,6 milioane de lei.
 
Majorarea capitalului social se va face prin conversia în acţiuni a unei datorii de 9,1 milioane de lei a societăţii către Andrei Iancu Timofte, care deţine 15,2% din titlurile companiei. Andrei Iancu va primi în schimbul împrumutului acordat companiei un număr de 276.416 acţiuni în valoare de 9,1 milioane de lei. Pentru restul sumei, respectiv 25,2 milioane de lei, societatea va emite 765.486 acţiuni care vor fi oferite acţionarilor cu acordarea dreptului de preferinţă. După finalizarea majorări, Andrei Timofte ar putea ajunge la o deţinere de circa 20% din acţiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO