Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Investments Alliance înregistrează un profit net de 41,6 mil. lei în T1/2022, dublu faţă de anul trecut, şi venituri de 47,6 mil. lei, în creştere cu 87%

Transilvania Investments Alliance înregistrează un...

Autor: Eduard Ivanovici

16.05.2022, 11:33 250

Transilvania Investments Alliance (TRANSI, fosta SIF3) a anunţat un profit net de 41,6 milioane de lei în intervalul ianuarie-martie 2022, în creştere 103,8% prin comparaţie cu aceeaşi perioadă din 2021, când profitul a ajuns la 20,4 milioane de lei.

Veniturile nete din exploatare se ridicau la finalul primului trimestru al anului curent la 47,6 milioane de lei, în urcare cu circa 87% faţă de primele trei luni de anul trecut, când valoarea înregistrată era de 25,5 milioane de lei, conform raportului trimestrial publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Cheltuielile operaţionale ating 6,8 milioane de lei la 31 martie 2022, cu 2,5 milioane mai mult faţă de T1/2021. Totodată, activele totale ale Transilvania Investments ajung la 1,56 miliarde de lei, cu 180,3 milioane, respectiv 13%% mai mult decât valoarea de anul trecut.

„Pe măsură ce majoritatea economiilor de pe pieţele europene continuă să îşi revină în urma efectelor negative ale pandemiei de COVID-19, conflictul militar ruso-ucrainean, dar şi riscurile generate de cadrul inflaţionist crescut influenţează economia locală. Circumstanţele tensiunilor geopolitice din regiune continuă să evolueze rapid şi în moduri impredictibile, iar implicaţiile pentru economiile europene sunt extrem de incerte. Pe termen scurt însă, conflictul este clar că va alimenta şi mai mult presiunea inflaţionistă”, scrie Transilvania Investments în raportul de la BVB.

Astfel, activitatea societăţii se desfăşoară într-un cadru general caracterizat de volatilitate ridicată şi un grad sporit de impredictibilitate; principalele incertitudini se menţin în zona estimărilor referitoare la impactul conflictului militar, la întreruperi pe lanţurile de aprovizionare cu efect negativ asupra producţiei industriale şi la mediul inflaţionist, explică societatea.

Acţiunile TRANSI s-au depreciat cu 16,5% în 2022, pe fondul unor tranzacţii de 14,2 milioane de lei. Capitalizarea societăţii de investiţii financiare este de circa 623 de milioane de lei.

„Pentru exerciţiul financiar 2022, în absenţa unor derapaje semnificative asociate în special evoluţiilor geopolitice, se prognozează o decelerare graduală a ritmului de creştere, cu menţinerea ritmului anual de evoluţie în teritoriu pozitiv. Cu toate acestea, estimările comportă riscuri semnificative, cadrul general fiind dominat de un grad sporit de impredictibilitate.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO