Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Investments Alliance propune distribuirea unui dividend de 0,0140 lei/acţiune, reprezentând un randament de 4,9% raportat la preţul mediu de tranzacţionare pe 2022

Transilvania Investments Alliance propune distribuirea...

Autor: Roxana Rosu

21.03.2023, 09:05 849

Transilvania Investments Alliance (simbol bursier TRANSI), fosta SIF Transilvania, propune distribuirea unui dividend de 0,0140 lei/acţiune, reprezentând un randament de 4,9% raportat la preţul mediu de tranzacţionare pe 2022, potrivit unui anunţ publicat de societate la BVB.

Dividendul va fi distribuit din profitul net aferent anului trecut, în valoare de 63,7 milioane lei. Societatea a încheiat 2022 cu venituri totale de 91 milioane lei.

”Dividendul de 0,0140 lei/actiune propus a se acorda pentru anul 2022 implica o rata de distribuire a dividendului de aprox. 47,5% prin raportare la rezultatul exercitiului din care se realizeaza distribuirea”, se menţionează în anunţul Transilvania Investments Alliance.

Conducerea TRANSI a precizat că  în scopul creşterii nivelului surselor de finanţare din profitul net care rămâne disponibil pentru derularea programelor investiţionale şi asigurarea sustenabilităţii activităţii acesteia, societatea are în vedere distribuirea de dividende ȋn numerar ce vizează o rată de distribuire de aproximativ 30% din profitul net realizat şi repartizat, dar nu mai mult de un nivel ce ar genera un randament maximal de 5% prin raportare la preţul mediu de tranzacţionare aferent exerciţiului financiar pentru care se calculează dividendul.

În situaţia în care societatea identifică o serie de oportunităţi investiţionale, poate avea în vedere propunerea de repartizare a întregului profit către rezerve legale şi/sau alte surse proprii de finanţare, în baza hotărârii adunării generale a acţionarilor.

”Angajarea şi susţinerea unor rate excesive de distribuire a dividendelor din rezultatele pozitive obţinute nu s-a dovedit fezabilă pe termen mediu/lung, deoarece determină o erodare accelerată (valorică şi calitativă) a portofoliului administrat şi limitează derularea programelor investiţionale”, se spune în anunţ.

Transilvania Investments Alliance a anunţat pentru 2022 active de 1,4 mld. lei, faţă de 1,5 mld. lei în anul precedent, şi un profit net de 67 mil. lei, în scădere de la 96,6 mil. lei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO