Burse - Fonduri mutuale

Transilvania Investments vrea să transforme fosta platformă industrială Independenţa din Sibiu. Terenul de 8,8 hectare este deţinut de Casa Albă – Independenţa, emitent cu 52 mil. lei capitalizare

Terenul fostei platforme industriale este utilizat în prezent în proporţie de sub 10%, prin spaţiile ocupate de Tribunalul Sibiu şi de centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

Terenul fostei platforme industriale este utilizat în prezent în proporţie de sub 10%, prin spaţiile ocupate de Tribunalul Sibiu şi de centrul de afaceri dezvoltat de companie în fostul corp administrativ.

Autor: Tibi Oprea

19.07.2022, 07:38 520

Prin Casa Albă – Independenţa (simbol bursier CAIN), compania care deţine terenul de 8,75 hectare al fostei platforme industriale din Sibiu, Transilvania Invest­ments a demarat un proces de consultare publică la care a invitat autorităţi locale, oameni de cultură şi de afaceri, arhitecţi, organizaţii din zona de mediu şi patrimoniu, proprietari din imediata vecinătate, pentru regenerarea şi reintegrarea sitului industrial în viaţa comunităţii.

Transilvania Investments deţine pachetul majoritar de 53,35% al companiei care are în administrare această zonă adiacentă cen­trului oraşului. Scopul final al procesului este de a afla ce-şi doreşte comu­nitatea locală să regăsească în această zonă şi de a defini împreună identitatea unui spaţiu care, în acest moment, nu este utilizat decât într-o proporţie foarte redusă.

„Potenţialul acestui spaţiu este foarte mare, iar responsabilitatea noastră ca principal acţionar este de a ne asigura că destinaţia finală va fi în acord cu ceea ce sibienii îşi doresc. Situl Independenţa este o parte importantă din istoria Sibiului. Împreună putem să-i conferim un statut definitoriu pentru viitorul eco­nomic, cultural şi social al oraşului“, spune Radu Roşca, preşedinte al Transilvania Investments.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO