Burse - Fonduri mutuale

Transport Trade Services va beneficia de servicii de market making din partea BRK Financial Group. Petru Ştefănuţ, CEO: Ne dorim ca acţiunile TTS să fie incluse în componenţa indicilor locali şi internaţionali

Transport Trade Services va beneficia de servicii de...

Autor: Tibi Oprea

13.07.2021, 14:20 281

TTS (Transport Trade Services), cel mai mare transportator român pe Dunăre, listat la bursă în 14 iunie 2021, va beneficia la o lună de la listare, începând cu 14 iulie, de serviciile de market maker al emitentului oferite de BRK Financial Group (BRK), unul dintre cei mai activi brokeri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

BRK este primul market maker al emitentului pentru TTS şi va susţine creşterea lichidităţii pentru acţiunile TTS.

„În calitate de emitent listat, ne propunem să ne aliniem celor mai bune practici în relaţia cu investitorii şi potenţialii investitori şi considerăm că programul de susţinere a lichidităţii este în linie cu obiectivele noastre de a crea valoare pentru acţionari. Ne dorim ca acţiunile TTS să fie incluse în componenţa indicilor locali şi internaţionali (cu referire directă la seriile de indici ale furnizorului global FTSE Russell) pentru a creşte atractivitatea acţiunilor în rândul potenţialilor investitori, iar lichiditatea este criteriul principal pentru includerea acţiunilor în cadrul acestor indici. Am încheiat cu BRK Financial Group un contract pe o perioadă de 2 ani de zile, iar parametrii de cotare agreaţi au fost calibraţi în strânsă legătură cu capitalizarea companiei, cu free floatul şi cu obiectivele propuse”, a declarat Petru Ştefănuţ, Director General al TTS.

Activitatea de Market Maker al Emitentului va fi prestată de BRK Financial Group în baza unui contract semnat cu TTS (Transport Trade Services).

„Salutăm decizia companiei TTS de a apela la serviciul de market making al emitentului oferit de BRK Financial Group, la scurt timp după listarea acţiunilor. Lichiditatea contribuie pe termen lung la reducerea volatilităţii şi implicit a riscului asociat şi am observat empiric ca în topul rulajelor zilnice, acţiunile care au lichiditatea asigurată de către un market maker ocupă poziţii fruntaşe. Angajamentul nostru în cadrul acestui parteneriat constă în cotarea unui volum de minim de 11.000 de acţiuni (atât pe sensul cumpărare, cât şi pe sensul de vânzare), la un spread de maxim 3%, dar obiectivul nostru intern este să cotăm cu un spread mediu în jurul valorii de 1,50 şi o prezenţă în piaţă de minim 90% din durata şedinţelor de tranzacţionare”, a declarat Monica Ivan, Director General BRK Financial Group.

BRK devine, astfel, market maker al emitentului pentru zece instrumente financiare, respectiv pentru acţiunile TTS (Transport Trade Services), Bursa de Valori Bucureşti, Antibiotice, Aages, Impact Developer & Contractor, MedLife, Romcarbon, TeraPlast, Purcari Wineries, precum şi pentru obligaţiunile IMP26E.

Market Makerul Emitentului este participantul la sistemul de tranzacţionare al BVB care şi-a asumat rolul de a susţine lichiditatea unui instrument financiar.

„Îmbunătăţirea lichidităţii este unul dintre obiectivele noastre, la Bursa de Valori Bucureşti. Programul de Market Maker al Emitentului susţine această direcţie importantă în dezvoltarea pieţei şi aduce beneficii pentru brokeri, dar şi pentru emitenţi, printr-o creştere a evaluării şi o îmbunătăţire a poziţiei în piaţă. Ne bucurăm că vom avea de mâine, 14 iulie, 12 instrumente financiare incluse în acest program şi ne aşteptăm ca numărul lor să crească în continuare”, a declarat Adrian Tănase, Directorul General al Bursei de Valori Bucureşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO