Burse - Fonduri mutuale

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS), cu 555 mil. lei capitalizare la BVB, investeşte 2,4 mil. euro în extinderea capacităţii de transport

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade...

Autor: Cristina Bellu

16.05.2022, 12:35 571

Transportatorul fluvial de mărfuri Transport Trade Services (TTS), companie antreprenorială listată la Bursa de la Bucureşti cu o capitalizare de 555 mil. lei, anunţă că societatea Navrom, principalul furnizor de servicii de transport fluvial din cadrul Grupului, a finalizat o investitie totală de 2,4 mil euro prin achizitia unui pachet format din opt barje tip EUROPA 2, cu o capacitate cumulata de 13.600 tone, a unui doc plutitor si a unui ponton.

Procesul de achiziţie a avut loc printr-o licitaţie publică organizata de lichidatorul judiciar Sierra Quadrant în cadrul unei proceduri de insolvenţă, arată informaţiile transmise de reprezentanţii companiei.

Potrivit acestora, principala caracteristica de interes pentru Grup pe care o prezinta barjele EUROPA 2, este ca sunt barje acoperite, ceea ce permite utilizarea lor in transportul oricarui tip de produse agricole, minerale sau chimice uscate.

“Aceasta flexibilitate in exploatare, pe care barjele neacoperite nu o au, acestea neputand fi utilizate pentru produse agricole si produse chimice uscate, permite optimizarea deplasarii convoaielor, cu influente pozitive asupra profitabilitatii Grupului”, spun reprezentanţii TTS.

În plus, prin dimensiunile lor, 66 m deschidere la rama gurii de magazie si 8,5 m latime, barjele EUROPA 2 permit transportul de agabaritice, fiind in acelasi timp  printre cele mai rezistente, atat la nivelul structurii, cat si al corpului navei.

Gradul optim de incarcare este de 1.300 tone la un pescaj de 2,3 metri.

În urma achiziţiei flota Navrom ajunge la 201 barje acoperite. În paralel, docul plutitor va permite cresterea numarului de nave nepropulsate recertificate in santierele navale din cadrul Grupului, fapt care va conduce la o reducere a costurilor cu reparatiile navelor, atat prin reducerea timpilor de asteptare cat si prin reducerea cheltuielilor cu tertii, cheltuieli care in acest moment au o pondere semnificativa in costul total al reparatiilor.

“Investiţia va conduce la cresterea eficientei in exploatare a flotei de nave nepropulsate, cu reflectare in rezultatele operationale consolidate ale Grupului”, adaugă reprezentanţii TTS.

TTS a încheiat 2021 cu venituri totale consolidate de 598 mil. lei, plus 15%, şi un profit net de 66 mil. lei, plus 38%.

Cei mai mari acţionari ai TTS sunt Alexandru Mircea Mihăilescu (25,26%), NN Group (10,2%), Ion Stanciu (7,07%), Aegon Pensii (6,46%), Paval Holding (5,33%) şi Utilico Emerging Markets (5%).

De la începutul anului acţiunile TTS înregistrează o depreciere de 17,04%, pe fondul unor tranzacţii de 32 mil. lei, arată datele BVB.

TTS a intrat la tranzacţionare la bursa locală pe 14 iunie 2021.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO