Burse - Fonduri mutuale

Tranzactia anului in brokeraj: Fondul RAEF a iesit de la Intercapital. Horia Manda preia fraiele

15.12.2009, 23:07 324

Fondul Romano-American pentru Investitii (RAEF) si-a vandutparticipatia de peste 68% detinuta la societatea de brokerajIntercapital Invest catre trei din managerii sai, intr-o tranzactiea carei valoare este estimata la 2,5-3 mil. euro, potrivitevaluarilor din piata.

Intercapital este una dintre cele mai mari firme de brokeraj deretail de pe piata locala, cu tranzactii de aproape 100 mil. eurointermediate pe Bursa in primele 11 luni ale anului. In primeletrei trimestre, Intercapital a realizat venituri de circa 4 mil.lei (940.000 de euro).

Horia Dragos Manda (managing partner al Axxess Capital, companiecare administreaza RAEF) alaturi de Ionel Klipper (directorulexecutiv si presedintele RAEF) si Sandu Neculai Cristinel(ofiter-sef de investitii la RAEF) au cumparat 68,35% din capitalulsocietatii de brokeraj Intercapital Invest, potrivit buletinuluisaptamanal emis de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare(CNVM).

Horia Manda a achizitionat un pachet de 37,754% din capitalulfirmei de brokeraj, Ionel Klipper a preluat 27,156%, restul fiindcumparat de Sandu Neculai.

O participatie de 22% din capitalul firmei de brokeraj estecontrolata de Eugen Voicu, directorul executiv al societatii deadministrare a investitiilor Aviva Investors, care a fondat firmade brokeraj, in timp ce un pachet de 10% este detinut de altiactionari, printre care se numara si Razvan Pasol, presedintele sidirectorul general al firmei de intermediere.

"Schimbarea de actionariat nu va schimba cu nimic planurile sinici strategia societatii de brokeraj. Prin preluarea pachetuluimajoritar, cei trei manageri au dorit sa se implice direct insocietate", a spus Pasol.

Horia Manda nu a putut fi contactat pana la inchidereaeditiei.

Prin preluarea pachetului majoritar de actiuni, cei treimanageri ai RAEF au devenit indirect actionari la societatea deadministrare a investitiilor Investica Asset Management, controlatain proportie de 99,99% de Intercapital Invest.

Potrivit unor surse din piata, valoarea tranzactiei se ridica la2,5-3 milioane de euro, luandu-se in calcul participatiile detinutede firma de brokeraj la Bursa de Valori Bucuresti, precum si deactivele de care dispune. Insa, avand in vedere ca schimbul deactiuni a avut loc intre un vanzator si un cumparator care s-auimplicat de mai multi ani in managementul firmei, este posibil cavaloarea tranzactiei sa fie mai mica, potrivit acelorasi surse.

RAEF a intrat in actionariatul Intercapital Invest in 2004,indirect prin achizitia a peste 90% din capitalul societatii deadministrare Certinvest (azi Aviva Investors).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO