Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţia prin care Prebet Aiud cumpără 5% din ROCA, contestată. Nicolae Raţiu, membru CA: Cum poate Prebet să plătească de 2,5 ori peste valoarea activului ROCA? Este o primă nemaiauzită

Tranzacţia prin care Prebet Aiud cumpără 5% din ROCA,...

Autor: Liviu Popescu

11.05.2021, 00:05 330

„Prebet nu ar trebui să aibă pretenţii de a fi un fond de investiţii“ ♦ Ieri după-amiază acţiunile Prebet aveau minus 4%.

Tranzacţia surpriză prin care Prebet Aiud (simbol bursier PREB) a cumpărat 5% din divizia de investiţii Roca Investments este contestată de către Nicolae Raţiu, unul dintre administratorii compa­niei din Aiud şi fost preşedinte al societăţii cu o capitalizare de 75 mil. lei. Decizia de achiziţie aparţine consiliului de administraţie, condus de Mathe Francisc din februarie 2021 încoace.

„Este extraordinar cum Mathe Francisc (preşedintele Prebet Aiud – n.red) încearcă să oblige Prebet să plătească un preţ pentru această participaţie care se ridică la de două ori şi jumătate valoarea activului ROCA Investments – o primă nemaiauzită pentru fondurile de investiţii, în special pentru unul cu o deţinere de acţiuni aproape în totalitate în companii necotate“, spune Nicolae Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu şi fost preşedinte ale producătorului de fabricate de beton Prebet Aiud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO