Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie de 11 mil. euro: Autonom Services are aprobarea Consiliului Concurenţei pentru a prelua divizia de leasing operaţional a Grupului Ţiriac

Tranzacţie de 11 mil. euro: Autonom Services are...

Autor: Eduard Ivanovici

15.04.2022, 11:11 500

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Autonom Services, furnizor integrat de servicii de mobilitate, cu obligaţiuni listate la bursă locală, preia controlul asupra Ţiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), prin cumpărarea întregului pachet de părţi sociale, se arată într-un raport publicat la Bursa de Valori Bucureşti.

Finalizarea tranzacţiei a avut loc la data de 15 aprilie 2022, iar valoarea se ridică la 11,2 milioane de euro (reprezentând surse proprii ale Autonom), datoriile financiare nete ale Ţiriac Operating Leasing ajungând la 35,8 milioane de euro.

„Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piaţa serviciilor de leasing operaţional, cu viziuni compatibile în ceea ce priveşte centrarea pe clienţi si competitivitatea beneficiilor oferite acestora, avansează spre o nouă etapă în construcţia unui business mai puternic în sectorul mobilităţii”, conform documentului.

În consecinţă, Autonom – cel mai important jucător independent cu capital românesc de pe pieţele de leasing operaţional auto şi rent-a-car din România – îşi va creşte productivitatea şi cifra de afaceri şi îşi va întări poziţia pe piaţa locală de leasing operaţional, preluând flota de peste 2.600 de maşini şi portofoliul de clienţi Ţiriac Operating Lease. De asemenea, Autonom va depăşi semnificativ pragul de 10.000 de maşini.

Anul trecut, Premium Leasing a avut venituri de circa 19,3 milioane de euro şi active de 48,9 milioane de euro.

Autonom Services, care a atras anul trecut cea mai mare finanţare antreprenorială cu obligaţiuni de la BVB, a înregistrat un profit de 22,3 milioane de lei în 2021, în creştere cu 209,3% faţă de anul precedent, conform datelor din raportul financiar preliminar. Veniturile din exploatare au atins 392,4 milioane de lei, plus 20%. Societatea este controlată de fraţii Dan şi Marius Ştefan.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO