Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie de 3,2 mil. euro: Bico, la care Roca Industry are 70%, a semnat achiziţia companiei lituaniene Iranga Technologijos

Tranzacţie de 3,2 mil. euro: Bico, la care Roca Industry...

Autor: Liviu Popescu

03.05.2023, 18:47 309

Holdingul Roca Industry, listat la Bursa de Valori Bucureşti pe segmentul AeRO şi cu o capitalizare de 159 mil. lei, a anunţat miercuri seară că Bico, la care are 70%, a semnat contractul de achiziţie al companiei lituanie Iranga Technologijos pentru 3,2 mil. euro.

“Iranga acţionează pe piaţa textilelor tehnice şi de construcţii, oferind soluţii bazate pe o gamă complexă de tehnologii pentru producţia de ţesături din fibră de sticlă şi materiale compuse prin laminarea ţesăturilor, activitate similară cu una din liniile de business deţinute de Bico”, se arată în raportul Roca. 

Tranzacţia de 3,2 mil. euro este formată din suma de 1,6 mil. euro plătită la finalizarea tranzacţiei (în data de 3 mai 2022), pentru achiziţia în integralitate a părţilor sociale, precum şi din suma de 1,6 mil. euro alocată pentru achiziţia unei linii de producţie, al cărei proces de punere în funcţiune a fost deja finalizat. 

“Achiziţia Iranga este în linie cu strategiile Roca Industry şi Bico şi cu planurile de dezvoltare ale acestora. Noua companie va sprijini diversificarea pieţelor în care companiile holdingului sunt prezente, toate acestea contribuind la crearea unei valori adăugate în jurul lor, prin sinergii şi instrumente comune”.

De la începutul lui 2023 acţiunile ROC1 au scăzut cu 16% la Bursa de Valori Bucureşti pe tranzacţii de 3,3 mil. lei. Spre comparaţie indicele principal BET are plus 5%.

“Prin intermediul tranzacţiei, holdingul face un pas suplimentar în îndeplinirea planurilor sale de expansiune prin consolidarea şi dezvoltarea accelerată prin achiziţii de noi companii şi transformarea acestora în jucători europeni”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO