Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie între coloşii energiei din România: Nuclearelectrica vinde energie de 392 mil. lei către Petrom timp de patru luni începând cu 2023

Vineri, 12 iunie, Nuclearelectrica va publica raportul financiar pentru primul semestru al anului

Vineri, 12 iunie, Nuclearelectrica va publica raportul financiar pentru primul semestru al anului

Autor: Eduard Ivanovici

10.08.2022, 17:55 642

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) a anunţat încheierea a două contracte de vânzare de energie către OMV Petrom, unicul producător local de energie şi gaze şi cea mai mare companie listată la Bursa de Valori Bucureşti.

Valoarea totală a contractelor ajunge la 391,6 milioane de lei şi „depăşeşte, cumulat cu tranzacţiile încheiate anterior cu OMV Petrom, 10% din cifra de afaceri netă aferentă anului financiar 2021” . Vânzarea propriu-zisă va fi realizată între 1 ianuarie 2023 şi 30 aprilie 2023, conform unui raport publicat miercuri la Bursă.

Acţiunile OMV Petrom au crescut cu 5,6% de la începutul anului, pe tranzacţii de 1,9 miliarde de lei, compania având o capitalizare de 27,6 miliarde de lei, arată datele BVB.

Între timp, acţiunile Nuclearelectrica au urcat cu 1,5%, pe un rulaj de circa 330 de milioane de lei. Valoarea de piaţă a societăţii este de aproximativ 14,4 miliarde de lei. 

Prin comparaţie, BET, indicele de referinţă al BVB, a pierdut 4,8% în aceeaşi perioadă, iar indicele BET-NG, care reflectă evoluţia companiilor listate pe piaţa reglementată a BVB care au obiectul de activitate energia şi utilităţile aferente, a înregistrat o creştere de 6,8%.

Acţiunile OMV Petrom au scăzut astăzi cu aproape 8%, întrucât 10 august 2022 este termenul ex-date aferent dividendului special care va fi plătit către acţionari de la începutul lunii septembrie.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO