Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie pe final de săptămână. Un pachet de 4% din AAGES Târgu-Mureş schimbă proprietarii suma de 1 mil. lei

Tranzacţie pe final de săptămână. Un pachet de 4%...

Autor: Tibi Oprea

22.06.2020, 00:00 122

Vineri, la ora 15.26, a fost înregistrată în sistemul Bursei de Valori Bucureşti o tranzacţie tip REGS cu 400.000 de acţiuni AAGES Târgu-Mureş (simbol bursier AAG), producător de echipamente industriale, respectiv 4% din numărul total de acţiuni, potrivit datelor de la BVB.

Schimbul s-a efectuat la preţul de 2,68 de lei pe unitate, în scădere cu 1,47% faţă de şedinţa anterioară (16 iunie), astfel că tranzacţia a fost în valoare de 1 milion de lei. Dacă în urma schimbului cumpărătorul a depăşit limita de raportare de 5%, cel mai probabil acesta va fi anunţat la Bursă în perioada următoare.

Compania este controlată în proporţie de 55% de AAGES Head Invest, în timp ce 45% din numărul de acţiuni sunt împărţite celorlalţi investitori de la Bursă. De la începutul anului, acţiunile AAG înregistrează o scădere de 2,9%, pe fondul unui rulaj de 2,6 milioane de lei, emitentul ajungând la 27,2 milioane de lei capitalizare. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO