Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţie record de la criza din 2008 până în prezent: Banca de investiţii Morgan Stanley cumpără brokerul E*Trade Financial pentru suma de 13 miliarde de dolari

Tranzacţie record de la criza din 2008 până în...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

20.02.2020, 18:42 354

Banca de investiţii Morgan Stanley a anunţat joi că va cumpăra compania de brokeraj E*Trade Financial Corp într-o tranzacţie în valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, cea mai mare achiziţie făcută de către o bancă de pe Wall Street de la criza financiară din 2008-2009, anunţă Reuters.

Achiziţia va spori capabilităţile diviziei de gestionare a averilor a Morgan Stanley, o afacere pe care CEO-ul James Gorman a încercat să o dezvolte pentru a feri banca de perioadele slabe pentru investiţiile bancare.

Acordul reflectă atitudinea mai relaxată a autorităţilor de reglementare sub administraţia preşedintelui Donald Trump, care a dus şi la alte preluări în sectorul financiar.

Tranzacţiile bancare au pierdut după criza financiară, întrucât reguli stricte de capital şi de lichiditate au fost impuse instituţiilor cu active de peste 50 de miliarde de dolari, ceea ce a făcut determinat firmele mijlocii să nu mai achiziţioneze active.

Gorman a spus că a încercat să cumpere E*Trade de două ori - în 2002, când a fost la Merrill Lynch şi apoi din nou, în 2007, la Morgan Stanley - înainte de a reîncepe discuţiile la sfârşitul anului trecut şi a sigilat în sfârşit afacerea.

Morgan Stanley va beneficia de cele 5,2 milioane de conturi de clienţi ai E*Trade şi a active în valoare de 360 de miliarde de dolari.

Acordul va fi finalizat în trimestrul IV al anului 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO