Burse - Fonduri mutuale

Update: Tranzacţie record la bursă cu acţiuni ale producătorului de ţevi TMK Slatina: 5,7% din compania cu 407 mil. lei capitalizare schimbă proprietarii. SIF Oltenia ar putea fi vânzător

Update: Tranzacţie record la bursă cu acţiuni ale...

Autor: Liviu Popescu

29.08.2019, 15:10 565

UPDATE: Pachetul scos la vânzare este identic cu deţinerea SIF Oltenia de la S1/2019. 


Producătorul de ţevi TMK Artrom Slatina (simbol bursier ART) înregistrează joi la ora 14:08 o singură tranzacţie de 27 milioane de lei la bursa de la Bucureşti, cea mai mare pe acest emitent din ultima perioadă de timp, fiind schimbate un număr de 6,7 milioane de acţiuni. Prin urmare, raportat la numărul total de acţiuni, un pachet de 5,7% din compania cu 407 milioane de lei capitalizare a schimbat astăzi proprietarii. 

Vânzător în această tranzacţie ar fi, potrivit informaţiilor ZF, SIF Oltenia. De altfel, raportul pe S1/2019 arată că societatea are un număr de acţiuni identic cu cel publicat astăzi la bursă, în cazul acestei tranzacţii.  Până la ora redactării acestei ştiri, la bursă nu au fost raportăţi nici cumpărătorii şi nici vânzătorii.

ZF a scris în luna martie că ruşii de la TMK au angajat brokerii de la Raiffeisen în vederea unei operaţiuni de vânzare de acţiuni la bursa de la Bucureşti, însă în luna mai compania a anunţat că ruşii s-au răzgândit şi au amânat operaţiunea.

Producătorul de ţevi industriale TMK Slatina (simbol bursier ART), controlat de compania OAO TMK Rusia, a miliardarului Dimitri Pumpianski, a încheiat primul semestru din 2019 cu afaceri la nivel consolidat de 675 milioane de lei, minus 5,6% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut, în timp ce profitul net s-a prăbuşit cu 66%, la circa 15 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO