Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţii la cotă de avarie la Bursa de Valori Bucureşti. De trei săptămâni lichiditatea stă sub media zilnică a anului

Tranzacţii la cotă de avarie la Bursa de Valori...

Autor: Tibi Oprea

13.04.2022, 07:42 1227

Bursa de Valori Bucureşti înre­gistrează prin prisma BET o scădere de 3,3% de la începutul anului, în contextul în care marţi indicele principal avea la ora redactării aces­tei ştiri un minus de 0,5%, potrivit datelor agregate de ZF de la BVB.

Din rândul marilor companii listate, cele mai abrupte scăderi au fost înregistrate marţi de Nuclear­electrica (minus 1,6%), TeraPlast Bistriţa (minus 1,4%) şi Banca Transilvania (minus 1%). La polul opus, cele mai bune dinamici le-au avut Digi Communications (plus 0,8%), Conpet Ploieşti (plus 0,5%) şi Romgaz (plus 0,4%), arată datele BVB.

Pe de altă parte, lichiditatea totală s-a ridicat ieri la puţin peste 30 mil. lei, adică de patru ori sub media de tranzacţionare a acestui an, până la ora prânzului fiind schimbate instrumente în valoare de 8 mil. lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO