Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţii pe bursă într-o zi la Bucureşti cât într-un sfert de oră la Varşovia

Tranzacţii pe bursă într-o zi la Bucureşti cât...

Autor: Roxana Pricop

16.06.2015, 00:08 1169

Lichiditatea pe BVB este mai mică decât în 2011 deşi s-au listat Fondul Proprietatea, Romgaz, Electrica şi Nuclearelectrica.

Lichiditatea bursei de la Bu­cureşti s-a evaporat: tran­zac­ţiile medii zilnice cu ac­ţiuni au scăzut la 7 mil. euro după primele şase luni din an.

Rulajul din acest an este cu 40% mai mic decât rulajul mediu zilnic de anul trecut şi este aproape de nivelul din 2012, când pe bursă nu erau listate perlele energetice Romgaz, Electrica şi Nuclearelectrica. Spre comparaţie, pe bursa de la Var­şovia, pe care Ludwik Sobolewski, actualul director general al Bursei de Va­lori Bucureşti, a condus-o până în 2013, investitorii au tranzacţionat în medie ac­ţiuni de 220 mil. euro pe zi în acest an, nivel uşor peste media zilnică de anul trecut.

Din cauza lichidităţii scăzute, BVB a ratat în acest an intrarea pe lista scurtă pentru un potenţial upgrade din categoria pieţelor de frontieră în cea a pieţelor emergente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO