Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile cu Petrom urcă spre maximele anului

Petrom alocă 42 mil. euro pentru redezvoltarea zăcământului Independenţa din judeţul Galaţi

Petrom alocă 42 mil. euro pentru redezvoltarea zăcământului Independenţa din judeţul Galaţi

Autor: Radu Bostan

20.07.2015, 00:06 618
Acţiunile OMV Petrom (simbol bursier SNP) s-au „încins“ la mijlocul lunii iulie, rulajul săptămânal atingând maximele acestui an, în contextul în care investitorii se aşteaptă ca autorităţile române să anunţe în curând un sistem fiscal mai favorabil producătorului de petrol şi gaze naturale.
 
Investitorii au transferat săptămâna trecută (13-17 iulie) peste 31,7 milioane de acţiuni Petrom, în valoare totală de 12,3 milioane de lei, rulajul fiind mai mult decât dublu faţă de săptămâna anterioară şi cel mai ridicat de la începutul lunii ianuarie. Titlurile Petrom au recuperat teren în ultimele şedinţe, încheind săptămâna la cotaţia de 0,39 lei/acţiune, dar mai au spaţiu de creştere până la maximele anului, de 0,4 lei/acţiune, înregistrate în luna aprilie. De la începutul anului, preţul Petrom a scăzut cu 4%.

Înteţirea tranzacţiilor cu acţiunile Petrom are loc pe fondul aşteptărilor ca un nou regim fiscal pentru sectorul petrolier să fie concretizat până la sfârşitul anului. Gheorghe Duţu, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM), una dintre instituţiile responsabile de elaborarea sistemului fiscal, a declarat săptămâna trecută pentru Mediafax că noul sistem de taxare va fi definitivat în luna august, va fi dezbătut de Parlamentului la toamnă şi va intra în vigoare din ianuarie 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO