Burse - Fonduri mutuale

Tranzacţiile realizate la BVB în primele 7 luni au crescut cu 5%, la 1,38 miliarde de euro. ”Piaţa românească este încă sub maximele de la începutul anului şi acum a intrat într-o zonă de consolidare”

Tranzacţiile realizate la BVB în primele 7 luni au...

Autor: Roxana Rosu

18.08.2020, 16:41 152

Tranzacţiile totale cu toate tipurile de instrumente financiare tranzacţionate la BVB au ajuns în primele 7 luni ale anului la 6,67 miliarde lei, echivalentul a 1,38 miliarde euro, în creştere cu 5% comparativ cu perioada similara a anului precedent.

”Noile oferte de stimuli fiscali, alaturi de perspectiva imbunatatirii starii de sanatate publica la nivel international, pot influenta semnificativ evolutia pietelor de capital. In ceea ce priveste lucrurile pe care le putem influenta noi la nivel local in piata de capital, primim semnale de la nivelul comunitatii investitionale ca tot mai multi romani sunt mai aproape de bursa si devin investitori”, a declarat Radu Hanga, Presedinte BVB.

Segmentul actiunilor a dominat tranzactiile din piata, cu un total de 6,19 miliarde de lei, sau 1,28 miliarde euro, in crestere usoara cu 0,35% fata de primele 7 luni ale anului anterior.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare a fost aproape de nivelul de 9 milioane de euro in perioada ianuarie-iulie 2020, un plus de 0,35% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Pietele de capital din Uniunea Europeana se afla, in majoritatea lor, sub nivelul maximelor atinse la inceputul anului. Piata romaneasca se afla in aceeasi situatie, iar acum a intrat intr-o zona de consolidare

” Investitorii de pe plan local asteapta finalul sezonului de raportari financiare pentru a putea avea o imagine mai clara asupra evolutiei companiilor listate, iar datele aferente trimestrului al doilea sunt relevante pentru o mai buna perspectiva privind impactul pandemiei asupra businessurilor. Este important sa avem incredere in companiile romanesti si in capacitatea lor de a gestiona riscurile si de a identifica oportunitatile in contextul actual”, a spus Adrian Tanase, CEO BVB.

Grupul Bursa de Valori Bucuresti prin intermediul CCP.RO BUCHAREST  a semnat cu Cassa di Compensazione e Garanzia (CC&G), unul dintre liderii de servicii post-tranzactionare si parte a London Stock Exchange Group (LSEG), acordul prin care CC&G va oferi atat consultanta privind stabilirea Contrapartii Centrale in Romania, cat si asistenta tehnologica specifica serviciilor de compensare si management al riscului.

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO