Burse - Fonduri mutuale

​Tranzacţionarea pe bursa de la Bucureşti se va deschide cu 15 minute mai devreme, de la 5 mai

​Tranzacţionarea pe bursa de la Bucureşti se va...

Autor: Andrei Chirileasa

15.04.2014, 19:41 354

Conducerea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a anunţat că începând de la data de 5 mai va extinde cu 15 minute durata şedinţei de tranzacţionare, care va începe de la ora 9:45, faţă de ora 10:00 la care bursa se deschide în prezent. Perioada de pre-deschidere a şedinţei bursiere, în care brokerii pot introduce ordine în sistemul BVB, dar nu au loc tranzacţii, se va reduce de la jumătate de oră în prezent la 15 minute.

De asemenea, BVB a hotărât introducerea unei noi faze în programul de tranzacţionare, respectiv tranzacţionarea la închidere, care va dura 10 minute, după ora 18:00, ora de închidere a tranzacţionării continue. În această fază, care va urma perioadei de pre-închidere a bursei, investitorii vor putea realiza tranzacţii doar la preţul de închidere, stabilit prin mecanismul de fixing.

Aceste noi schimbări vin după ce la începutul anului Bursa de Valori Bucureşti şi-a prelungit programul de tranzacţionare până la ora 18:00, faţă de ora 16:45 anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO