Burse - Fonduri mutuale

Trei acţionari ai Transport Trade Services renunţă la mandatele de membru al Consiliului de Administraţie: Alexandru Mircea Mihăilescu, care deţine 25%, Ion Stanciu, care deţine 7%, şi Sevastian Ştefan. Acţionarii sunt chemaţi să aleagă un nou board

Trei acţionari ai Transport Trade Services renunţă la...

Autor: Roxana Rosu

16.07.2021, 11:22 1294

Alexandru Mircea Mihăilescu, principalul acţionar al Transport Trade Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, firmă la care deţine 25,2% din acţiuni, Ion Stanciu, care deţine 7%, şi Sevastian Ştefan au anunţat că renunţă la mandatele de membru al Consiliului de Administraţie al TTS, începând cu 26 august.

TTS a convocat pentru această dată o Adunare Generală a Acţionarilor, care va aproba retragerea celor trei membri ai CA şi alegerea a cinci membri noi, dintre care doi membri independenţi, pentru o perioadă de 4 ani.

Cu această ocazie acţionarii vor aproba şi remuneraţiile fixe ale membrilor Consiliului de Administraţie pentru perioada mandatului acestora şi limitele maxime pentru remuneraţiile fixe şi variabile ale Directorilor Executivi, precum şi a alte avantaje acordate membrilor Consiliului de Administraţie, potrivit convocatorului publicat la BVB.

Alexandru Mircea Mihăilescu a  vândut 7,5 milioane de acţiuni TTS în cadrul ofertei publice derulată în mai şi iunie şi a încasat circa 145 mil. lei în contextul în care a vândut jumătate din deţinerea pe care o avea la compania de transport.  În total, toţi cei 14 acţionari ai TTS au vândut 50% din acţiunile pe care le deţineau, pentru 288 mil. lei.

Alexandru Mircea Mihăilescu, 74 de ani, născut în comuna Chiroiu (judeţul Ialomiţa), a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie TTS din decembrie 2007. Anterior, antreprenorul a fost administrator executiv al TTS în perioada 1998-2011.

În ultimii cinci ani, el a deţinut funcţii de conducere în CNFR Navrom şi a fost director al Administraţiei Zonei Libere Sulina, potrivit prospectului de listare a TTS.

 Transport Trade Services are o capitalizare de 600 milioane lei, acţiunile companiei apreciindu-se în ultima lună cu 1,5%, după tranzacţii de 17 milioane lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO