Trei brokeri de la Bursă au ţinut peste jumătate din piaţă în 2016

10 ian 2017 Autor: Dan Grigore Ivan

Cehii de la Wood & Company a reuşit să se menţină şi în acest an pe pe primul loc în topul brokerilor de la Bucureşti, cu o valoare tranzacţionată de 4,46 miliarde lei (1 miliard euro), echiva­lentul a 24% din cota de piaţă.

În luna decembrie, cei de la Wood au încheiat tot pe primul loc, după ce au intermediat tranzacţii în valoare de 458,26 milioane lei, reprezentând 28,9%.

Casa de brokeraj a fost unul dintre actorii importanţi şi ai acestui an, ea fiind implicată, printre altele, în vânzarea pariticipaţiei de 6,4% din compania petrolieră OMV Petrom (SNP), operaţiune prin care Fondul Proprietatea a încasat aproximativ 760 mi­lioane lei.

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 10.01.2017

 
Cuvinte cheie:
brokeri
, piata
, bucuresti
, miliarde
, tranzactionare
, valoare
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide