Burse - Fonduri mutuale

Trei companii au asigurat 60% din rulajul pieţei de acţiuni de la Bucureşti

Trei companii au asigurat 60% din rulajul pieţei de...

Autor: Ştefan Deleanu, Roxana Pricop

24.02.2016, 00:04 328
Banca Transilvania, Fondul Proprietatea şi Electrica au fost cele mai tranzacţionate acţiuni în ultima lună pe bursa de la Bucureşti (22 ianuarie - 22 februarie), cu rulaje cu­mu­late de 340 mil. lei, adică 60% din rulajul total al pieţei de acţiuni din acest interval.

În ultima lună, investitorii au tranzacţionat ac­ţiuni Banca Transilvania (TLV) în valoare de 166 mil. lei, respectiv un volum de 72,7 mil. titluri. Acţiunile TLV au raportat un câştig de circa 4% în ultima lună. A doua cea mai tranzacţionată acţiune românească este Fondul Proprietatea (FP), care a atras tranzacţii în valoare de 110,6 mil. lei. În ultima lună, acţiunile FP au avansat cu 2,3%.

Pe locul al treilea în clasamentul celor mai tranzacţionate acţiuni se situează titlurile Electrica (EL) cu transferuri în valoare de 64 mil. lei. În ultima lună, acţiunile Electrica au scăzut cu circa 1%.

Spre deosebire de Banca Transilvania, acţiunile Fondului Proprietatea şi cele ale grupului de distribuţie Electrica se tranzacţionează şi pe bursa de la Londra, sub formă de GDR-uri. Mai exact, pe bursa de la Londra sunt listate GDR-uri care au în spate câte 50 de acţiuni FP, respectiv GDR-uri care au în spate câte patru acţiuni Electrica.

Romgaz a atras tranzacţii în valoare de 48 mil. lei, ocupând locul al patrulea în clasamentul celor mai lichide acţiuni de la bursa din Bucureşti în ultima lună.

Raportat la volum, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele al Băncii Comerciale Carpatica. Rulajul a fost de 224,3 mil. acţiuni BCC. Transferul de acţiuni a avut loc ca urmare a intrării Nextebank în acţionariatul BCC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO