Tribunalul Bucureşti respinge cererea fostului preşedinte al Fiscului Sebastian Bodu de anulare a dividendelor Transelectrica

14 nov 2017 Autor: Roxana Rosu

Tribunalul Bucureşti a respins vineri cererea depusă de Sebastian Bodu, fost preşedinte al Fiscului, care cerea în instanţă anularea unei decizii a acţionarilor Transelectrica, companie la care Bodu are o singură acţiune. Bodu solicita suspendarea hotărârii acţionarilor TEL cu privire la acordarea unor dividende suplimentare de 170 mil. lei.

„Transelectrica informează acţionarii că în data de 10 noiembrie 2017 Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea având ca obiect «acţiune în anulare a hotărârii AGA nr. 11 din data de 16 octombrie 2017», formulată de reclamantul Sebastian Bodu. Cu recurs în cinci zile de la pronunţare”, a anunţat ieri compania la bursă.

Transelectrica, deţinută de statul român în proporţie de 58,68%, a distribuit deja în acest an dividende în valoare de 137,88 mil. lei. Sebastian Bodu a avut o iniţiativă similară şi în cazul companiei Transgaz, la care de asemenea deţine o acţiune, şi a cerut în instanţă anularea deciziei acţionarilor din 23 octombrie prin care compania a aprobat dividende suplimentare de 171 mil. lei.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 14.11.2017

 
Cuvinte cheie:
Tribunalul Bucureşti
, Fisc
, Sebastian Bodu
, dividende
, Transelectrica
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide